Recent

Archieven

Onderwerpen

Meta

Duogen

sailing the Carribean, sailing Cuba

Electriciteit aan boord, dat heb je nooit genoeg. En je kunt het maar beperkt opslaan. Je moet het dus constant aanvullen. Dat kan je doen met een sleepgenerator of een windgenerator. Duogen combineert dat in een apparaat. Hier is de Duogen als windgenerator opgesteld. Wisselen tussen wind- en sleepgenerator is een paar minuten werk. In de Carrieb is er altijd wind genoeg. Ook hier in Admiral Bay op Bequia.

Duogen in actie

De Duogen is op de spiegel gemonteerd. Hij blijkt in de praktijk zeer goed te voldoen. met name als sleepgenerator, achter de boot aanslepend in het water doet hij het erg goed. Als we 5 knopen of meer varen levert hij 5 tot 8 ampere stroom, genoeg om de batterijen geladen te houden. Als windgenerator heeft hij veel wind nodig, meer dan 15 knopen. Maar naar zeggen waait het in de Carieb altijd zo hard.

Aanvulling na twee jaar ervaring met de Duogen
Sailing in the CarribeanIn het algemeen zijn we erg tevreden over de Duogen. We hebben de Duogen half uit elkaar gerukt nadat we een drijver van een kreeftenpot in de sleepgenerator kregen. Daarbij werd de boot afgeremd van 5 naar 2.5 knopen en de kracht kwam helemaal op de Duogen te staan. Dat hij daarbij niet volledig uit elkaar of van de boot is gerukt zegt iets over de stevigheid van het ontwerp. Met wat aanpassingen aan de kop konden we het ter plaatse zelf repareren.

sailing in the CarribeanVerontrustend was dat het kroonwiel van de windgenerator na anderhalf jaar volledig versleten was. Dat hoort naar ons gevoel niet. Het bestellen van een nieuw kroonwiel nam drie weken in beslag. Dat was deels vanwege het feit dat we in Georgetown in de Bahamas lagen, maar deels ook omdat het onderdeel niet beschikbaar was in Engeland bij de producent. Wachten op onderdelen is een vast ritueel geworden tijdens onze reis.

De verf op het schepje van de watergenerator begon al na een paar maanden te bladderen. Uiteindelijk hebben we alle blaren verwijderd, de zaak opgeschuurd en in twee lagen grondverf en twee lagen verf gezet. Daarmee is de corrosie weer onder controle.