Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Gebeurt er nog wat?

By Poll | November 10, 2012

Gebeurt er nog wat in Monnickendam? Nee. Ik zal U daarvan een voorbeeld geven. (Neerlands Hoop). Het superjacht Snowbird, in 2011 opgeleverd door Hakvoort, is weer terug in Monnickendam. Met twee slepers werd het 39 meter lange jacht door de modder van de Gouwzee getrokken. Met een sleper voor en een achter werd het schip de haven in en naar de wal gemanoeuvreerd. Het licht inmiddels afgemeerd voor de werf, klaar om eens lekker verwend te worden.

De herfst heeft toegeslagen. Het is nat, winderig, soms mistig. Nachtvorst hebben we nog net niet gehad, maar het condenswater druipt al van de raamlijsten. De verwarming houdt het goed warm binnen, zelfs nog voordat de vloerverwarming klaar is. Een lekkage van het kajuitdak konden we opsporen als een lek in de afdichting van een van de paddestoelbeluchters. Helaas is het ook een stalen buis, die weer veel condenswater veroorzaakt. Maar de lekkage van hemelwater is verholpen.

Om de kou, die door de deuren komt tegen te houden hebben we een mooie quilt gemaakt. En om dat een beetje snel te doen hebben we een nieuwe techniek gebruikt: free motion quilting op de naaimachine. Daar kun je leuke figuurtjes maken en het gaat lekker snel, als je het eenmaal een beetje onder de knie hebt. Natuurlijk waren er wat probleempjes met de draadspanning en brak de draad daardoor iets te vaak, maar het resultaat mag er zijn.

De vloerverwarming tenslotte nadert zijn voltooing. Het frezen van de sleuven, waar de verwarmingsbuis in moet komen liggen was een flinke klus, maar is nu bijna klaar. Als dan de buis gelegd is en de verdeler aangesloten kunnen we eindelijk de vloerverwarming uitproberen. Nu maar hopen dat het ook een flinke verbetering in het comfort betekent. Dat mag wel als je ziet hoeveel werk er in is gaan zitten.

Topics: Boot, Nederland, Onderweg | Comments Off on Gebeurt er nog wat?

Comments are closed.