Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

De eerste vorst

By Poll | November 30, 2012

Eind november en we hebben de eerste vorst te pakken. Het is maar een of twee graden onder nul geworden, toch is de regen van vannacht vastgevroren aan de reling. Een hoog motorjacht is voor ons geparkeerd, waardoor ons uitzicht op de zonsopgang is verdwenen. Een uurtje later komt de zon ons dan toch verwarmen, een prettige bijkomstigheid in de kille Noord-Hollandse winters.

Net voor het invallen van de vorst hebben we de vloerverwarming kunnen aansluiten. Nu wordt het ongelooflijk lekker warm. Nee, echt waar, het is al meteen merkbaar. Er komt nog steeds kou van de buitenwanden, maar de kou, die van de vloer opsteeg, de koude wind langs je voeten, die is weg. Het lijkt ook alsof de thermostaat een half graadje lager kan. Het inregelen van de verwarming vereist nog even wat aandacht, vooral om te voorkomen, dat de vloer te warm wordt. En dan moet de buis nog helemaal ingegoten worden in epoxy, waarna een laagje tapijt het geheel moet afwerken. Er blijft nog wel wat werk over.

Topics: Nederland, Onderweg | Comments Off on De eerste vorst

Comments are closed.