Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Wulfstorp

By Poll | September 8, 2011

Tot de bijzondere ontmoetingen op het kanaal behoort zeker de man, die we vanaf de brug fot’s van ons zagen maken. Bij de sluis kwam hij naar ons toe en vertelde ons, dat hij foto’s van schepen maakte voor MMSI, en dat hij ze vervolgens uploadde, zodat er plaatjes van schepen bij hun AIS te zien zijn. Hij gaf ons ook nog een CD met foto’s van Lübeck en Travemünde. De volgende dag konden we inderdaad de foto’s bewonderen op marinetraffic.

Van Mölln naar Wulfstorp (een ondbeduidend plaatsje aan het Elbe-Seitenkanal) gaat het door twee sluizen naar Lauenburg, waar het Elbe-Lübeckkanal uitmondt in de Elbe. Drie kilometer stroomafwaarts over een aardig stromende Elbe begint dan het Elbe-Seitenkanal. Het begint saai met hoge, rechte dijken, hier en daar met een flinke schaapskudde er op, tot de spectaculaire hefsluis van Scharebeck bij Lünenburg. We mogen gelijk de sluisbak invaren, achter twee passagiersschepen aan, samen met twee andere jachten. De bak wordt vervolgens in drie minuten als een lift aan tientallen polsdikke staalkabels 38 meter omhooggetrokken. Dat is nog eens snel sluizen.

Na het Hebewerk is het kanaal omzoomd door bossen en zijn de dijken lager. Het varen in het kanaal is wat saai, lange rechte stukken, wat bochten, een hele hoop bruggen, die allemaal hoog genoeg zijn om onderdoor te varen. Na 12 kilometer houden we het voor gezien en leggen aan aan de steiger bij Wulfstorp. We hebben 90 kilometer gevaren en zijn al weer 8 uur onderweg. Genoeg voor vandaag.

Topics: Duitsland, Onderweg | Comments Off on Wulfstorp

Comments are closed.