Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Lübeck

By Poll | September 3, 2011

Het blijkt nog maar een uurtje varen van onze ankerplek bij Schlutup naar Lübeck, de oude Hansestad aan de Trave. Lübeck heeft een lange geschiedenis, die al begint ergens in de twaalfde eeuw en is vooral bekend als koningin van de Hansesteden en als marsepeinproducent. Het oude centrum is, ondanks stevige bombardementen in de tweede wereldoorlog, nog mooi bewaard gebleven en is de moeite van een bezoek waard. We besluiten in de Hansahafen te gaan liggen, na vooraf telefonisch gereserveerd te hebben. Dat laatste is wel nodig, want veel plaats is er niet en na ons komen nog twee grote motorboten binnen.

Het stadje is prachtig. We zien veel oude gebouwen met mooie gevels, opgetrokken uit een grotere en ruwere soort baksteen dan wij gebruiken. Voor sommige gebouwen is zelfs zwart geglazuurde baksteen gebruikt. De kerken en vooral de torenspitsen zijn fenomenaal. Je krijgt de koude rillingen als je erlangs naar boven kijkt. Het voetgangerscentrum is vol toeristen en zaterdagsinkopers. Als we twee straten buiten dat deel zijn is het ineens rustig. In de haven ligt een groot deens schip, een oude vrachtvaarder, waarop een aantal deense mannen zeemansliedjes ten gehore brengen. Mooie stad, dat Lübeck.

Topics: Duitsland, Onderweg | Comments Off on Lübeck

Comments are closed.