Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Braunschweig en Hannover

By Poll | September 10, 2011

Van Bad Bodenteich gaat het op een druilerige dag naar Braunschweig. Het kanaal, omzoomd door bomen, is een beetje saai met dit weer. We kunnen niet buiten zitten, waardoor we nog meer afgesloten zijn van de omgeving. De motoren dreunen slaapverwekkend, de lange rechte stukken kanaal helpen niet erg. Bij het Wendestelle Thune hebben we er genoeg van. In het draaibekken is een ligplaats. We liggen alleen en na een tijdje begrijpen we waarom: in zo’n Wendestelle staat veel meer golfslag dan in het kanaal zelf.

We wandelen naar het plaatsje Wenden, dat hier vlakbij ligt. Het is geen groot plaatsje, maar het heeft wel een paar mooie oude boerderijen, die hier nog midden in het dorp liggen. De voortdurende regenbuien doet ons weer naar de boot vluchten, waar we miezerig door het raam naar de langsvarende vrachtschippers gaan kijken.

De volgende dag gaat het weer verder, nu naar Hannover. Daar varen we door tot het Linden Stichkanal. Daar ligt namelijk op de splitsing een bunkerstation, die ook witte diesel heeft. Het is bepaald lastig om op de Duitse kanalen aan witte diesel te komen. In ons gidsje wordt dan ook bij elke ligplaats vermeld hoe ver het naar het dichtstbijzijnde wegpompstaion is. Kennelijk wordt je geacht met jerrycans aan de slag te gaan om diesel of benzine te halen. Voor de hoeveelheden, die wij nodig hebben is dat geen doen. Navraag leert, dat het bestellen van een tankauto of het tanken bij dit bunkerstation ongeveer dezelfde prijs oplevert: 15 cent bovenop de wegprijs. We doen hier toch maar wat in de tank want we willen niet met droge tanks in Nederland aankomen. Overnachten doen we weer op een van de ligplaatsen aan het kanaal, een rustige deze keer.

Topics: Duitsland, Onderweg | Comments Off on Braunschweig en Hannover

Comments are closed.