Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Bad Bodenteich

By Poll | September 8, 2011

Verder weer door het Elbe-Seitenkanal. We zien wat meer vandaag. Op verschillende plaatsen staan reeën te grazen in de weilanden, hier en daar zweeft een roofvogel boven de bomen, eekhoorntjes spelen langs het water. Het is wisselvallig weer. Er is wind voorspeld, windkracht 5 tot 6, maar hier op het kanaal valt daar niet veel van te merken. Vandaag weer een sluis, dit keer de sluis van Uelzen, die ons 23 meter omhoogzeult. We moeten drie kwartier wachten, want de sluis is net gesloten en aan het vullen als we aankomen. Er liggen verschillende vrachtschepen te wachten. Er kunnen twee vrachtschepen tegelijk in de sluis en met een beetje geluk kunnen we erbij.

Net voor we er in mogen komt de Viator ook aan bij de sluis. Dat is ook een Kuster, en vrienden van de Noaber. We vernemen, dat de Noaber inmiddels weer onderweg is naar Nederland. Deze sluis heeft drijvende bolders, maar is eigenlijk alleen berekend op grote schepen. We passen net achter het laatste schip, maar kunnen alleen op het voorschip een lijn om de bolder uitbrengen. De Viator maakt aan ons vast, want aan hun kant is de bolder nauwelijks bereikbaar. Met een aardige vaart, maar zonder stroming vult de sluis en zijn we in een paar minuten boven. Nog even de sluis uit manoevreren en we mogen weer langs de dijken varen.

Dat doen we tot Bad Bodenteich, waar weer een ligplaats is. Er zijn hier om de 10 kilometer ligplaatsen voor de beroepsvaart, waar een klein deel gereserveerd is voor de pleziervaart. Deze steiger heeft zelfs electrapalen. Helaas werken ze met een chipkaart en er staat niet bij hoe je aan zo’n kaart kunt komen. Nieuwigheid, zullen we maar zeggen. Bad Bodenteich is een kuurort, het zoveelste hier. Ze hebben een Seepark, met een Parksee er in, compleet met Kneippanlage en fonteinen.

En er is een oude burcht, althans de ruine van een oude toren en twee nieuwe gebouwen, opgetrokken volgens het oude model. Hier heeft onder andere een brouwerij gestaan. Dat gebouw is in de 19e eeuw afgebroken en in 1998 met europese subsidie geheel in stijl herbouwd. Dat ziet er erg aardig uit, in tegenstelling tot het paatselijke hotel. Dat is ook een vakwerkhuis, maar de bakstenen blijken er op geschilderd te zijn. Je ziet van een afstand, dat het nep is. Geen vakwerk dus. We doen inkopen bij de Edeka, waar een Aalsmeerse bloemenhandelaar net de chrysanten aan het uitladen is. Die komen ook overal. We kopen nederlandse komkommers en paprika. Het mag weer, ook al is dit het gebied, waar de EHEC uitbraak was.

Topics: Duitsland, Onderweg | Comments Off on Bad Bodenteich

Comments are closed.