Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Dyvig

By Poll | August 31, 2011

Eindelijk weer eens voor anker. De goed beschutte baai van Dyvig op Als leent zich daar goed voor. Om nog een beetje stroom mee te hebben vertrekken we om half zeven uit Fredericia onder een bewolkte hemel. Het is buiten 13 graden, binnen brandt de kachel. Het zicht is goed en met ruim 8 knopen stomen we door het bochtige traject van het noordelijke deel van de Kleine Belt. Na de bochten wordt het wat ingewikkelder, omdat we niet de grote vaargeul willen volgen, maar tussen de eilandjes door varen. Met hulp van de kaart, een verrekijker en de GPS kunnen we moeiteloos onze weg vinden.

We kruisen twee schietgebieden, die volgens de deense website vandaag niet actief zijn en komen dan, na een wat hobbelig stuk voor Aabenraa, in de Alsfjord terecht. Vandaar schieten we gelijk de baai in, waar na een vernauwing Dyvig ligt. We gaan weer voor anker op hetzelfde plekje waar we vorig jaar lagen. Het is nog rustig, er ligt pas één boot voor anker. In de loop van de dag komen er daar nog vier bij. ‘s Avonds vaart de lokale zeilclub uit voor de avondwedstrijd. Net voor donker zijn ze allemaal weer terug. Maar goed ook, want het smalle stuk is onverlicht en overdag al moeilijk genoeg. We verwachten morgen ergens in de buurt van Sönderborg te liggen. Het weer belooft voor vrijdag een dag met weinig wind. Een mooi moment om de Kieler Bucht over te steken.

Topics: Denemarken, Onderweg | Comments Off on Dyvig

Comments are closed.