Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Oskarshamn

By Poll | June 22, 2011

Onbekend als we zijn in Zweden hebben we verschillende gidsjes aangeschaft. Een is van de Nederlander Vleut, over varen op de Oostzee en een is een engelse vertaling van een zweedse gids met ankerplaatsen en havens langs de oostkust. En dan hebben we natuurlijk nog de verhalen van anderen. Oskarshamn zou niet veel zijn en konden we overslaan, vond men. Maar het lag mooi op onze route, is de grootste plaats hier en heeft twee supermarkten.

Toch naar Oskarshamn dus en het blijkt best een grappig plaatsje te zijn. Goede winkels, een mooie haven, de hele grote veerboot naar Gotland vertrekt hier vandaan. En ze hebben een 72 meter lange bank aan de haven. Speciaal voor de vrouwen, die op hun zeevarende mannen wachten. We praten met de bemanning van de Hestia, die hier ook een paar dagen ligt. Zij zijn onderweg naar Stockholm. Wij hebben vooralsnog besloten niet met de boot naar Stockholm te gaan, maar ergens onderweg in het Göttakanaal de trein naar Stockholm te nemen. Want Stockholm is beslist een bezoek waard. We zijn maar weer eens begonnen de hele reeks Sjöwall en Wahlöö’s te lezen. Kunnen we de sfeer van de jaren 70 in Stockholm weer eens proeven.

Topics: Zonder onderwerp | Comments Off on Oskarshamn

Comments are closed.