Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Kalmar

By Poll | June 20, 2011

Van Karlskrona naar Kalmar is een slordige 60 mijl, eerst tussen de scheren door, dan de hoek om en de Kalmarsound in. Volgens Vleut heb je hier altijd of wind en stroom mee, of beide tegen. We hebben de wind mee, maar stroom lijkt er niet te staan. Dat is altijd nog beter dan stroom tegen, we doen het er maar mee. Twee schepen van de zweedse marine halen ons volgas in en veroorzaken een flinke golfslag. Verder zien we alleen zeiljachtjes. De brede Kalmarsund wordt ineens erg nauw, althans de vaargeul, bij Kalmar. Hier staat ook ineens een beetje stroom en inderdaad mee.

In de haven zien we de Noaber al liggen. We horen ze ook, ze staan te zwaaien op de kant. We varen door naar binnen en vinden daar nog een plekje langszij de houten steiger, ook al moeten we de voorbuurman vragen een metertje op te schuiven. Voorbuurman -een Deen- zei nog, dat hij niet gedacht had, dat er zulke grote boten zouden komen. Kalmar kenden we al een beetje van ons autotochtje. Dezelfde jongelui waren nog steeds aan het feesten. Ze reden met vrachtauto’s door de stad, zingend en zwaaiend met berkentakken, waarschijnlijk hun eindexamen vierend.

Kalmar heeft een goede watersportwinkel, waar we nog wat spulletjes gekocht hebben. Van hier uit gaan we de scheren in, die enkele tientallen mijlen boven Kalmar beginnen.

Topics: Onderweg, Zweden | Comments Off on Kalmar

Comments are closed.