Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Microsoft leed

By Poll | August 12, 2010

Vandaag geen regen, nee. Het komt met bakken uit de hemel zetten. Het is dat we al op het water liggen. De buienradar laat voorlopig ook geen verbetering zien. Morgen dus maar varen, als het dan opgeknapt is. De tijd nuttig gebruikt om de oude laptop te updaten. Die moest van Windows XP service pack 2 naar 3. En daar zijn we meer dan 8 uur zoet mee geweest. Deels door het trage Internet hier, deels door de verschrikkelijk fijne software van Microsoft. Inmiddels ook Internet Explorer 8 geinstalleerd en wat blijkt? In haar almachtige wijsheid heeft Microsoft bedacht dat ze zich niet hoeven te houden aan de afspraken over standaarden op Internet. Deze website wordt niet correct weergegeven, tenzij de knop Compatibiliteit wordt ingedrukt. Wat is dat nou weer voor onzin? Om maar helemaal niet te spreken over de standaardinstellingen van IE 8, waarbij alle websites, die je aanvraagt eerst naar Microsoft worden gestuurd, zogenaamd ter controle op frauduleuze websites. Uiteindelijk is het gelukt om alles min of meer naar behoren te installeren en IE8 te vervangen door Safari en Google Chrome. SP3 moesten we wel installeren, omdat Microsoft net voordat ze een majeur beveiligingslek hebben gevonden de onderhoudsservice voor SP2 hebben stop gezet. Zodat dat lek dus niet eenvoudig te dichten is in SP2. Je zou van zo’n groot bedrijf een betere service verwachten. Het blijkt namelijk dat de software om het lek te dichten voor SP2 ook geschikt is. Alleen weigert Microsoft Update het te installeren… Gelukkig heeft iemand daar al weer een trucje op bedacht, waar we via nu.nl achter kwamen. Afijn, het regent nog steeds, we zitten droog, bakken taart en eieren met champignons en surfen weer verder.

Topics: Communicatie, Duitsland, Onderweg | Comments Off on Microsoft leed

Comments are closed.