Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

IJmuiden op short list

By Poll | July 26, 2010

Wandelend door IJmuiden kun je je niet aan de indruk onttrekken dat de stadsarchitect maar een soort huizen kent: flats. Overal waar je kijkt staan flats. Zestiger jaren flats, zeventiger jaren flats, tachtiger jaren flats, hele nieuwe flats, overal flats. Ze vallen vooral op door onbeschrijfelijke lelijkheid. Hier en daar zie je een straat met rijtjeshuizen, ook al niet de mooiste. De winkelstraat bestaat -uiteraard- uit flats met winkels op de begane grond, met zo’n lelijke pui erboven. Een goed geslaagde oefening in afstotelijkheid. IJmuiden kan van mij op de short list van lelijkste stadjes van Nederland.

Inmiddels zijn we de trotse eigenaar van een Reeds 2010 almanak. Dat heeft nogal wat tijd gekost. Zeven watersportwinkels in verschillende delen van het land beweerden allemaal hetzelfde: uitverkocht en niet meer te krijgen. Maar hier in IJmuiden ligt hij zowaar op de plank van de plaatselijke watersportwinkel. Wel even duurder dan elders in Nederland, maar toch. Op de cover staat dat er 45.000 updates in staan. Ruw geschat staan er ruim een miljoen gegevens in. 95% is dus niet ge-update. Even Den Helder opgezocht: de nieuwe passantenhaven staat er niet in en van de KMJC wordt nog een prijs van 1.30 euro per meter vermeld. Die prijs is waarschijnlijk voor het laatst in 2003 gerekend. De veranderingen bij Hoek van Holland staan wel goed vermeld, al is het bijbehorende kaartje met een wat vreemde projectie afgedrukt.

Topics: Nederland, Onderweg, Voorbereiding | Comments Off on IJmuiden op short list

Comments are closed.