Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Ocala National Forest

By Poll | May 9, 2010

Boardwalk_en_watermillOcala National Forest is het grootste bos van Florida. Er lopen twee grote en een heleboel kleine wegen doorheen. We komen vanuit het zuiden en gaan eerst naar een van de drie visitor centers. Helaas, gesloten. Dan naar nummer twee, 35 kilometer verderop. Ook gesloten! Zonder goede kaart van het gebied begin je hier niet veel, op dus naar centrum nummer drie, ook weer 30 kilometer verder. We rijden wel voortdurend door een erg mooi bos. Hier staan naaldbomen, loofbomen en palmbomen gewoon naast elkaar. Bij nummer drie hebben we geluk: voor vier dollar kunnen we een kaart van het gebied kopen. Kunnen we plannen waar we de komende dagen heen gaan. Maar nu eerst een overnachtingsplekje vinden. Juniper_CreekIn de gids staat een kleine camping met cabins genoemd op een afgelegen plek aan de andere kant van de St Johns River. Een telefoontje leert ons dat er nog een hut vrij is en met behulp van Miep vinden we de weg er naar toe. Aan het eind van een zandweg ligt een veerpont en aan beide zijden van de weg staan cabins en daartussen stacaravans. Onze hut is klein, maar van alle gemakken voorzien. Van hier uit nemen we de volgende dag de pont naar de overkant, waar het Ocala bos is. De kaart zegt dat het bos vrij toegankelijk is, maar dat is maar beperkt waar. Bij alle leuke plekken, voornamelijk de zoetwaterbronnen waar je in kunt zwemmen, moet je toegangsgeld betalen. En als je er niet de hele dag blijft en ook alle andere wil bekijken kan het flink oplopen. We gaan in ieder geval naar de Juniper Springs. Daar is ook een mooie boardwalk. We zien weer de gebruikelijke vogels. Geen alligators deze keer. Airboat_lake_EatonVandaar rijden we een rondje door een merengebied en een rondje om Eaton Lake. Daar maken we ook twee flinke wandelingen, een naar een sinkhole, een enorm gat in de grond waar de bodem verzakt is, en een naar Lake Eaton, wat een erg mooi meertje blijkt te zijn. Helaas wordt de rust verstoord door airboats. De motor en propeller van die boten maakt evenveel lawaai als een opstijgend vliegtuig. Dan maken we nog een rondje rond Lake Kerr voordat we via Palatka weer naar huis gaan. Palatka zou erg mooie huizen hebben, niks van gezien. Morgen gaan we naar Deland, zou ook een aardig stadje moeten zijn. We zullen zien.

Topics: Onderweg, VS-Florida | Comments Off on Ocala National Forest

Comments are closed.