Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Mt Dora

By Poll | May 10, 2010

Bakery_DeLandDe meeste Amerikaanse stadjes, waar we door gekomen zijn hebben geen duidelijk centrum. Links en rechts van de weg liggen wat winkels en ketenrestaurantjes, omgeven door parkeerasfalt. En overal grote reclameborden. Maar vandaag zijn we door twee aardige plaatsjes gekomen met iets wat op een echt centrum lijkt. Eerst De land, vernoemd naar meneer De land. Er is een universiteit met een mooie campus. We hebben koffie gedronken in een ‘drive thru’ bakery in een fraai gebouw en met een Cubaanse auto voor de deur. Na een wandeling door de winkelstraat zijn we verder gegaan naar Mt Dora.HeronCay_BB En dat bleek ook een echt stadje te zijn. Winkels, restaurants, B&B’s en een hotel aan het water. Na informeren bij het visitors center zijn we op zoek gegaan naar de Heron Cay B&B. Dat was een gouden greep. De Bed and Breakfast wordt gerund door Margie en Randy. Zij hebben ook wat afgevaren. Hun boot is in Marsh Harbor door een hurricane getroffen en deels gezonken. Gelukkig konden ze de boot weer leegpompen en ze zijn op eigen kracht naar Florida terug gevaren. We hebben ervaringen uitgewisseld en hun prachtige huis bewonderd. Foto’s zijn te vinden op heroncay.com. PizzAmoreOnze kamer is prachtig, met uitzicht op het meer. En de airco en koelkast hoor je niet. We hebben pizza gegeten in het stadje, zo groot dat we er samen niet doorheen kwamen en een doggy bag mee moesten nemen. We hebben de laatste dagen niet veel last van muggen gehad, maar Kyra is vandaag weer een paar keer gestoken. Het toeristenseizoen is kennelijk geopend voor de muggen. Morgen gaan we naar Orlando voor onze vlucht terug naar Nederland. Als dat tenminste lukt met de aswolk uit IJsland.

Topics: Onderweg, VS-Florida | Comments Off on Mt Dora

Comments are closed.