Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Key West

By Poll | May 6, 2010

straat_in_Key_WestAls je in Florida rond toert kun je de Florida Keys eigenlijk niet overslaan. Voor vandaag hadden we dus een lange tocht gepland. Helemaal naar Key West en weer terug. Van Homestead naar Key West is zo’n 200 kilometer voornamelijk over een tweebaansweg. Redelijk vroeg op weg dan maar. Het aardige van de route is dat hij over eilandjes en bruggen tussen die eilandjes loopt. Je ziet dus voortdurend water. En het is erg mooi water hier. De kleuren lijken erg op de Bahamas met een afwisseling van groen en blauw. Op het land is de sfeer ook al wat Caribbies. Alles is net wat rommeliger dan op het vasteland. Bobby’s Marina bijvoorbeeld heeft alleen houten hutten en loodsen met een uitstalling van bonte hoedjes en surfboarden. Het is nog steeds erg warm, ruim dertig graden. Overal staan reclameborden die ons op de mogelijkheden tot vertier wijzen of ons dure overnachtingen aanbieden. Key West zelf is een aardig plaatsje, overlopen met toeristen. Bargain_bookstoreMaar daardoor zijn er wel veel winkeltjes en restaurants. Na een rondrit door het stadje keren we weer om en rijden het hele end weer terug. Onderweg stoppen we langs het water om wat te drinken. We zien vissers in een klein bootje bezig een vis aan de haak te slaan. Na een gevecht van 10 minuten geeft de vis zich gewonnen en de vissers staan uitgebreid foto’s te maken van zichzelf met vis. Daarbij houden ze de toch wel 1 meter lange vis voortdurend een beetje in het water, want na de fotomakerij laten ze hem weer gaan. Wij gaan ook maar weer. We zoeken een mall op om te winkelen en wat te eten. We vinden een bistro die heel aardig Italiaans eten blijkt te maken. En daarna weer op zoek naar een motel ergens tussen Miami en Homestead. ‘s Avonds nog even getelefoneerd met Sea Bear, die via de ICW op weg is naar Norfolk en daar morgen gaat aankomen. Morgen naar Miami.

Topics: Onderweg, VS-Florida | Comments Off on Key West

Comments are closed.