Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Homestead

By Poll | May 5, 2010

Nieuwsgierige_alligatorHet heeft hier veel geregend in april. Het water staat hoog en daardoor hoeven de alligators niet in de kreken en poelen te blijven. We zien er dan ook veel minder dan verwacht. Maar genoeg om je er ongemakkelijk bij te voelen. Bij het visitors centre staan we te kijken in het water, waar heel veel vis rondzwemt, voornamelijk Florida Gap (een soort snoek). We zien geen alligators, maar als we 5 minuten later terugkomen duikt er ineens eentje op tussen de snoeken, die overigens rustig aan de kant gaan. Je weet het nooit in dit water. Vandaag zijn we via de Tamiami Trail van het Big Cypress Nature Reserve naar het Everglades National Park gereden. AnhingaOp een aantal plaatsen vind je weer een boardwalk en daarvan hebben we er weer een paar gedaan. Je weet nooit wat je weer tegenkomt. Allemaal liggen ze in een iets andere omgeving. In cypressenbos of palmbos, mangrovebos of sawgrass prairie, in zoetwater of zeewater. Schildpad_in_EvergladesLopend op de boardwalk van de Anhinga Trail schrikken we plotseling van een hoop lawaai net achter ons. Als we ons omdraaien en over de reling kijken zien we een alligator met een vogel in zijn bek. Hij houdt de vogel een tijdje onder water en zwemt er dan mee weg. Verder zien we hier verschillende schildpadden en anhinga’s (een soort aalscholver). Flamingo aan het eind van de weg ligt aan de Golf van Mexico. Hier zouden Amerikaanse krokodillen moeten zitten. Helaas, vandaag niet. Bij ‘Robert is Here’ nemen we een milkshake. Lekker dik en erg koud. En dan naar Homestead, een klein plaatsje waar je nog voor een redelijke prijs kunt overnachten.

Topics: Onderweg, VS-Florida | Comments Off on Homestead

Comments are closed.