Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Santa Fe

By Poll | April 11, 2010

Santa_FeCuba heeft ook een Santa Fe. Het is een alleraardigst plaatsje ten westen van Havana en ongeveer 3 km ten westen van de marina Hemmingway. Een flinke wandeling dus vandaag samen met Peter en Marina van Sea Bear. We vragen een paar keer in ons beste spaans naar de Mercado Agropecurio of de mercado par verduras en telkens worden we verder het stadje in gewezen. We komen langs een dollarstore waar we koude blikjes drinken kopen. We hebben inmiddels een uur gewandeld in 30 graden zonder schaduw. Om de hoek vinden we een bakker, waar we brood kunnen kopen zonder bonnenboekje. En dan staan we ineens aan zee, met een lekker koele bries onder de palmbomen. We vragen het nog maar eens en nu loopt er een man met ons mee helemaal naar de markt, nog zes straten verderop. We gaan in de rij staan, die blijkt een uur te duren. Markt_in_Santa_FeMaar geen stress in deze rij. Iedereen weet wanneer hij of zij aan de beurt is en er wordt niet voorgedrongen. Helaas zijn wel de paprika’s op als we aan de beurt zijn. Maar voor een habbekrats kopen we paksoi, uien, tomaten, aubergine en aardappelen. Met volle tassen lopen we weer terug. Nu komen we langs een peso-pizza loketje waar we pizza con queso en pizza con cebolla nemen. Dat eet je hier gewoon uit de hand. En dan de hele lange weg weer terug lopen. In de marina nemen we een verpakt ijsje om weer bij te komen. Genoeg gesjouwd voor een dag.

Topics: Cuba, Onderweg | 1 Comment »

One Response to “Santa Fe”

  1. sailinglive Says:
    April 11th, 2010 at 16:26

    Dan zal ik jullie maar niet vertellen dat je voor een halve peso in een echte Den Oudsten bus (Extra Dienst) naar de halte in Santa Fe gebracht wordt 😉