Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Punta Rojas

By Poll | April 7, 2010

Sailing around CubaEen dagje zeilen en motoren en we zijn weer 40 mijl dichter bij Havana. Een lastig stukje vandaag, we moesten over een stuk dat maar 2.2 meter diep was volgens de kaart. Erg uitkijken geblazen. Het water was helder op de meeste plaatsen, de ondiepe plekken waren goed te zien. Aan bakboord lag het rif, dat dit water scheidt van de Golf van Mexico, aan stuurboord allemaal eilandjes. Het rif was goed te zien, een fluoriserend groene band met een witte rand van de brekende golven. Halverwege de dag kwamen er wat wolken van het land af drijven wat het schatten van de waterdiepte wat bemoeilijkte. Maar we zijn zonder aan de grond te lopen op onze ankerplaats aangekomen. De Sea Bear heeft het hele stuk achter ons gevaren en ligt nu naast ons voor anker. Via de radio hadden we nog even contact met de Voyageur C, die 20 mijl ten zuiden van ons ligt. Morgen komen ze hierheen en dan gaan we waarschijnlijk met z’n drieen naar Havana. Punta Rojas is niet meer dan een met mangrove bedekte landpunt met een goed beschermde baai. Helaas is de bodem bedekt met zeegras. Het anker houdt dan ook erg slecht. We hebben al twee keer moeten herankeren. De wind is gaan liggen, dus vannacht houden we het wel rustig. Ankeralarm aan, dat wel.

Topics: Cuba, Onderweg | Comments Off on Punta Rojas

Comments are closed.