Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

In de Golfstroom II

By Poll | April 19, 2010

We varen langs de Floriday Keys. Niet dat je daar iets van ziet, want ze zijn net zo laag als de Bahama’s. Af en toe zien we een vuurtoren. Op de radio begint iemand in het Spaans te schreeuwen. “We gaan toch wel de goede kant op?”, vraagt Kyra. Florida zit vol met gevluchte Cubanen en andere spaans sprekende mensen. Die hebben natuurlijk hun geode en slechte gewoontes meegenomen. Zo iets heet cultuur. En bij de Cubanen betekent dat schreeuwen over de radio. De wind is iets gedraaid en we varen nu ruim aan de wind, 9 knopen. Drie daarvan zijn van de Golfstroom. Zo schieten we lekker op en zijn we waarschijnlijk voor donker in Miami. Afgelopen nacht zijn we door een paar buien gevaren. Heel veel regen, maar gelukkig weinig extra wind. Af en toe wat bliksemschichten. Na de buien is de wind gedraaid en wat afgenomen. De golven zijn ook minder onrustig, eigenlijk is het een mooie dag om te zeilen.

Topics: Cuba, Onderweg, VS-Florida | Comments Off on In de Golfstroom II

Comments are closed.