Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Marina Hemingway

By Poll | April 9, 2010

In_Marina_HemingwayHemingway is veel in Cuba geweest en de Cubanen lopen weg met hem. De jachthaven in Havana is naar hem vernoemd en het hotel hier op de hoek heet El Viejo y La Mar, the old man and the sea. Van Playuelas naar hier was een rustig tochtje. Eerst over de ondieptes naar zee, altijd spannend, zeker na onze laatste avonturen. En dan motorend en soms motorzeilend naar het oosten, naar Havana. Er is weinig wind, voornamelijk tegen, maar de stroom is grotendeels mee. Dat is een flinke meevaller. We komen daardoor veel te vroeg in Havana aan, al om twee uur ‘s nachts. We mogen ‘s nachts de marina niet in. Een mijl buitengaats zetten we de motor uit en laten we ons drijven. Er is zo weinig wind en er zijn zo weinig golven dat bijliggen niet eens hoeft. Gewoon rustig drijven. We slapen om beurten een paar uurtjes. ‘s Ochends zijn we twee mijl afgedreven. We roepen de marina weer op en we mogen nu met daglicht naar binnen. Dan volgt het gedoe met de douane, immigratie en port authorities. Als dat allemaal achter de rug is krijgen we een plaatsje toegewezen in de marina. Sea Bear is even later ook klaar en ligt wat verderop in deze flink grote marina. De boot moet van al het zout ontdaan, we hebben diesel en water nodig en we moeten besluiten wanneer we verder gaan.

Topics: Cuba, Onderweg | Comments Off on Marina Hemingway

Comments are closed.