Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

In de Golfstroom

By Poll | April 17, 2010

Na een warm afscheid van Cuba -we varen nog even een watermeter stuk bij het wegvaren waarvoor we 60 dollar mogen betalen- zijn we nu op weg naar de VS. Daarvoor moeten we weer de Golfstroom oversteken en momenteel zitten we daar midden in. We hebben het eerste stuk stroom tegen gehad, nu is de stroom mee en we lopen 7.5 knopen over de grond. De wind is nog behoorlijk, OZO 5, en af en toe wipt er een golfje in de kuip. De wind moet nog wat ruimen, anders halen we Miami niet, dan stranden we in Key West. Maar dat is voor vannacht voorspeld. Gisteren zijn we nog naar de Diplotienda geweest, de grootste supermarkt van Havana. Helaas, melk hebben ze er niet en verder eigenlijk ook niet veel. Betalen bij de havenmeester was ook weer bijzonder. De havenmeester zegt zonder blikken of blozen dat een kleine fooi gebruikelijk is en hij heeft alvast 16 CUC -20 US dollar- aan de rekening toegevoegd. Dat vinden we uiteraard niet goed, waarna hij zegt dat het ook niet verplicht is. We waarschuwen de andere boten, zodat ze weten wat ze te wachten staat. Niemand betaalt dit soort ‘fooien’. Maar dat is Cuba ten voeten uit. We moeten ook nog weer eens helemaal doorzocht worden voordat we het land eindelijk mogen verlaten. Blij toe.

Topics: Cuba, Onderweg, VS-Florida | Comments Off on In de Golfstroom

Comments are closed.