Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Laatste Bahama stop

By Poll | February 17, 2010

AWelcome_to_Clarence_Townls alles goed gaat is Clarence Town onze laatste stop in de Bahamas. We komen wel nog langs wat Outer Islands zoals de Crooked en Acklins en Great Inagua, maar die hebben geen beschutte ankerplek. Daarbij willen we optimaal gebruik maken van dit weervenster en in een keer naar Cuba varen. Omdat we klachten kregen dat we te weinig schreven nu maar even wat observaties. De Bahamas zoals wij die gezien hebben zijn vooral een playground voor gepensioeneerde Amerikanen en Canadezen. Het water is ongelooflijk mooi van kleur en haast glashelder. Op veel plaatsen is de bodem zand en gebeurt er niet veel. Maar in het koraal zit prachtig leven. We hebben weer een aantal vissen gezien die we in de Carieb niet eerder gezien hebben. De eilandjes zijn vrij vlak, begroeid met (saai) struikgewas en met vaak prachtige stranden. De dorpjes zijn klein, er staat nogal wat leeg, de kruidenier (Harbour Grocerie) hier in Clarence Town is een goed voorbeeld. De mensen zijn ontzettend aardig -buiten Nassau. Het weer is met de telkens overtrekkende fronten aan de matige kant voor ons bootlui. Maar het is meestal lekker warm. Mailboat verbindingen eens per week maakt dat de winkels matig gesorteerd zijn en de beste spullen alleen daags na aankomst van de mailboat verkrijgbaar zijn. Op is op. Er zijn weinig goed beschutte ankerplekken en de meeste zijn te ondiep voor ons. En het ligt overal vol met Amerikanen en Canadezen. Een eigenaardigheid, die ons opviel zijn de bootnamen van de cruisers hier. Vooral de Amerikanen lijken gek op woordspelingen en verdraaingen. En de franstalige Canadezen lijken dat overgenomen te hebben. Zo zie je hier de Plane to Sea (plain to see), de Seabatical (sabatical), de Salu Mer Sea (salut merci), de C:[esc] (sea escape) en ga zo maar door. Veel van deze cruisers varen jaarlijks van hun woonplaats het halve land door om in George Town te eindigen. Daar blijven ze dan een paar maanden alvorens de terugreis te aanvaarden. Hier hebben ze hun ‘community’ met wekelijkse clubjes. Zo is er het zangkoor, de bijbelstudie voor dames club, de cursus knopen leggen, de volleybalclub, de ARG (alcohol research group) en zijn tegenhanger de AA en de werkgroep Creatief met Kurk. En eens per jaar begin maart organiseren ze de George Town Regatta, een zeilevenement met veel nevenactiviteiten. Dagelijks kan je naar de Chat ‘n Chill en er is ook nog een bridgeclub en BBQ’s op het strand. Gasten kun je over laten komen met het vliegtuig. Kortom, een ideaal vakantieoord annex zomerkamp. We zijn blij dat we het achter ons hebben kunnen laten.

Topics: Bahamas, Onderweg | Comments Off on Laatste Bahama stop

Comments are closed.