Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Black Point Bay

By Poll | January 31, 2010

Visitors_centreGisteren een dag met klussen. De was -er is hier een prima wasserette-, brood bakken, water maken, dat soort dingen. En we hebben de tweede buitenmicrofoon van de marifoon weten te repareren. Waarom hebben we twee buitenmicrofoons? Nou, de eerste ging stuk -microfoon werkte niet meer- in de Canarische eilanden, vlak voor de oversteek van de Atlantische oceaan. En omdat het ding niet alleen een microfoon, maar ook luidspreker en bedieningsapparaat is wilden we niet zonder oversteken. Geen tijd om het ding op te sturen naar Icom voor reparatie. Slechte_las Nieuwe gekocht in Nederland en mee laten brengen naar Gran Canaria. Die deed het goed tot in Canada. Toen bleek het ding af en toe uit te vallen, geen geluid te geven. Daarmee hebben we doorgesukkeld tot in Florida. Daar hebben we de eerste buitenmicrofoon, die met de defecte microfoon weten te repareren door het electretmicrofoontje te vervangen door een exemplaar van de Radio Shack. Weliswaar veel groter, maar het past binnen de behuizing en werkt wonderwel goed. De oorspronkelijke microfoon was aangetast door corrosie wegens ingedrongen zeewater, iets wat volgens de specificaties niet had mogen gebeuren (JIS-7). De tweede buitenmicrofoon hebben we gisteren maar weer eens ter hand genomen. Bij experimenteren met de draadjes bleek de verbinding van de luidspreker met de printplaat de boosdoener. Een slechte las. Alweer een fabricacefout. Na reparatie werkt ook deze weer vlekkeloos. AniInmiddels trekt er een front over ons heen, waardoor de zuidoostenwind vandaag via zuidwest, west en noordwest omslaat naar een noordoostenwind. De baai van Black Point is volledig open naar het westen, goed moment dus om weer eens verderop te gaan kijken. We gaan in eerste instantie naar Little Farmers Cay en als daar geen plaats is gaan we naar de omgeving van Galliot Cay.

Topics: Bahamas, Instrumenten, Onderweg | Comments Off on Black Point Bay

Comments are closed.