Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Tom Point Creek

By Poll | December 5, 2009

Dolfijnen_in_Tom_Point_CreekNatuurlijk waren we te vroeg vertrokken vanochtend. En dat betekende een half uur wachten voor de brug. In 1,5 knoop stroom mee. Gelukkig zonder wind, zodat de motor in zijn achteruit kon en we al sturend precies op onze plek konden blijven liggen. De brugwachtster was een stuk vrolijker dan degene van gisteren en ze wenstte ons een goede vaart en fijne feestdagen. Nu al. Het is nog steeds wat koud, geen zon vandaag. Veel stroom mee, zodat we al om half een op onze ankerplek lagen. Doorgaan had niet veel zin, voor ons liggen wat ondieptes en op een dalend tij met meer dan twee meter verval hebben we niet zo veel zin om vast te lopen. Morgenochtend hebben we stroom tegen, maar wel een rijzend tij. Ons ankerplekje is in een diepe, smalle kreek. Om ons heen zwemmen dolfijnen, duikend, soms uit het water springend, maar vooral net onder water zwemmend. En we hebben vier ibissen gezien. Te snel overvliegend om te fotograferen, de camera’s lagen nog binnen. Morgen hopen we in Beaufort, South Carolina te zijn.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-Carolinas | Comments Off on Tom Point Creek

Comments are closed.