Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Smyrna Beach

By Poll | December 18, 2009

Nieuwe_radomeHet is nog even droog. tijd om de nieuwe radar te installeren. We moeten een nieuwe kabel door de mast trekken. Ergens lazen we dat de nieuwe digitale kabel dunner is dan de oude analoge kabel. Minder aders, 7 i.p.v. 11. Ha, gotcha, de nieuwe kabel is dikker! In de mast is genoeg ruimte, maar de kabelgoot naar de zijkant is niet groot genoeg. Daar moet nog een oplossing voor komen. De nieuwe kabel loopt uiteraard vast, dat blijkt achter de fokkeval te zijn. Geen aparte kabelgoot voor de radar in de mast blijkbaar. Vervolgens moet de 9 kg zware radardome eraf en vervangen door de nieuwe. We maken een net, waar we de radome mee kunnen laten zakken vanaf zijn plek op 6,5 meter boven het dek. Dat lukt aardig goed. Helaas gaat het net regenen als we de nieuwe radome installeren. Dan provisorisch de verbindingen maken met de kaartplotter. En het werkt! Kunnen we gelijk de regenbuien zien. De voorspellingen voor de komende dagen zijn nog hardere wind en veel regen en onweer. We blijven nog even liggen.

Topics: Boot, Instrumenten, Onderweg, Verenigde Staten, VS-Florida | Comments Off on Smyrna Beach

Comments are closed.