Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Onderweg naar St Marys

By Poll | December 8, 2009

Beaufort_uitertonNiet te vroeg vertrekken, anders komen we voor donker aan. Ankerop om half negen, eerst naar de pomp bij de marina om water en diesel te tanken. Om negen uur gaan de lijnen los en varen we tegen de stroom de Beaufort River af. De zon schijnt maar het is nog fris. Na vier uur zijn we bij de uiterton en kunnen we koers zetten naar St Marys inlet. We zetten de fok erbij, halen de fok weer weg, te weinig wind. Als de avond valt gaat de stroom meelopen en moeten we afremmen om niet in het donker aan te komen. Nu varen we op een gereefde fok, motor eindelijk uit. We rollen behoorlijk, de wind en de golven komen van achter. Vandaag alleen Jan van Genten en een zeeschildpad gezien, waarschijnlijk een Leatherback. Alles het weer zo blijft komen we morgenochtend om een uur of negen in St Marys aan.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-Carolinas, VS-Georgia | Comments Off on Onderweg naar St Marys

Comments are closed.