Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Beaufort en Ladys Island

By Poll | December 6, 2009

Yara_in_BeaufortHet is nog steeds erg koud hier. Vanochtend kwam het kwik binnen niet boven de 10 graden. Goed dat we een kachel hebben. Gisteravond hebben we een gezellige sinterklaasavond doorgebracht aan boord van de Dutch Link en kennis gemaakt met Ted en Tricia van de Rhum Line. Ted en Tricia varen al dertig jaar rond, hier en in de Mediterranee. Afgelopen jaar hebben ze hun zeilboot verkocht in de Med en hier een motorboot gekocht, waarmee ze nu de ICW afzakken. Ted is namelijk al 84, het zeilen wordt iets te zwaar, maar het varen en wonen op een boot wil hij blijven doen. Sinterklaaspresentjes_van_DutchLinkJeannette had kleine cadeautjes gemaakt en Mike had sinterklazen en zwartepieten geprint. Eigenlijk was het een soort afscheid, omdat we oorspronkelijk van plan waren van hier uit rechtstreeks naar de Bahama’s te varen. We hebben echter besloten nog een paar hopjes langs de kust te doen en tot in Florida door te varen. Daar gaan we dan ergens de oversteek maken, vanaf Cape Canaveral denken we nu. Morgen gaan we de eerste 24-uurs hop doen naar St Mary’s in het zuiden van Georgia, op de grens met Florida. Volgens de weather website is het daar 21 graden. De korte broeken kunnen weer tevoorschijn! Klaar_voor_de_kerstVandaag hebben we door Beaufort gelopen. Prachtige huizen hebben ze hier, omringd door enorm veel bomen. Je ziet veel groen blijvende eiken, zogenaamde Live Oaks. Ze lijken enorm oud, met prachtige kronen. De huizen in koloniale stijl zijn goed onderhouden. De grote huizen hebben op twee verdiepingen veranda’s die aan drie kanten rond lopen. En ze zijn al versierd voor de kerst. Gisteravond was er een parade van kerst-versierde boten en vandaag was er een parade op het land met een militaire kapel, scouting, de brandweer en wat dies meer zij. We hebben er op gepaste afstand naar gekeken. Onze gasfles was bijna leeg. Via de juffrouw van de VVV wisten we waar de fles gevuld kon worden. Dat bleek een tankstation op Lady’s Island te zijn. met de dinghy en de gasfles naar het eiland en dan nog drie kwartier lopen en slepen met de fles. Goed dat we een kunststof fles hebben. Thuisgekomen alles weer aangesloten en klaargemaakt voor de offshore tocht morgen.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-Carolinas | Comments Off on Beaufort en Ladys Island

Comments are closed.