Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Hampton Public Piers

By Poll | November 6, 2009

We hebben heerlijk geslapen aan de steiger. Geen zuchtje wind gevoeld. We weten eigenlijk niet of er wel een heuse storm geweest is. Vandaag overdag woei het wel behoorlijk. We hebben fietsen geleend bij de dockmaster en zijn daarmee naar WestMarine gefietst om een nieuwe bilgeblower te kopen. Onze oude heeft de geest gegeven na 1200 uur. Die moest vervangen, een karweitje wat een deel van de middag in beslag nam. Niet zozeer het vervangen zelf, wat in een half uurtje klaar was, maar het verplaatsen van alle spullen die op de luiken liggen waar de blower onder zit. Nog wat boodschappen doen bij de FoodLion en wat andere klusjes en de dag zit er al weer op. We zijn ijverig aan het studeren op de Intra-Coastal Waterway, de ICW, waar we morgen aan gaan beginnen. De ICW is een stelsel van riviertjes, kanalen en meertjes die net achter de Atlantische kust ligt. Het biedt een enigszins beschermde doorvaart naar het zuiden. De ICW loopt helemaal van Norfolk, Virginia naar Miami in Florida, samen 1089 landmijlen of ruim 1700 kilometer. Die gaan we niet allemaal varen, sommige gedeelten zijn te ondiep voor ons. Morgen hebben we eerst wat bruggen en een sluis te gaan op het eerste stuk van de ICW.

Topics: Onderweg, Routeplan, Verenigde Staten, VS-Virginia | Comments Off on Hampton Public Piers

Comments are closed.