Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Back Creek

By Poll | November 1, 2009

nieuwe_tasWe liggen nog steeds in Back Creek, Annapolis. Niet omdat we dat zo leuk vinden -Annapolis is een erg leuk stadje, maar na 4 weken hebben we het wel gezien-, meer omdat we nog steeds niet precies weten wat er met het roer gebeurt. Voor zover we nu weten is het volgende aan de hand: Dehler in Duitsland heeft op 10 september de order voor het roer ontvangen. Zij hebben die order doorgegeven aan een andere firma, die voor Dehler de metalen roerkoning maakt. Die firma wilde echter betaald hebben voordat ze begonnen en daar heeft mogelijk enige vertraging gezeten. Vervolgens is de roerkonig naar een ander bedrijfje gegaan, die het polyester van het roer maakt. Dat bedrijf zou het roer vervolgens naar ons moeten sturen. Maar ook zij wilden betaald hebben voordat ze het roer verstuurden. En die laatste rekening is naar het schijnt vorige week door Dehler voldaan. Of die firma nu het roer ook verstuurd heeft is onduidelijk. Wij weten niet welke firma dat is en Dehler weigert het ons te vertellen. We zijn dus afhankelijk van Dehler om ons te vertellen waar het roer is en hoe het verscheept is of wordt. En Dehler heeft de afgelopen vier weken nou niet direct laten zien snel te zijn met informatie. Slechts dreigen met het annuleren van de order bracht bovenstaande informatie boven water. Wat we nu hebben afgesproken is dat als het roer nog lang op zich laat wachten wij alvast naar het zuiden gaan en het roer achter ons aan reist als het eenmaal in de VS is aangekomen. Inmiddels wordt er druk geklust. De naaimachine staat weer op tafel om tassen te maken. De hoes om de mast heeft een nieuwe rits gekregen. We hebben een nieuw relais gemaakt om de combiner te schakelen, zodat de dynamo alle accu’s laadt en de AIS-transponder is ingebouwd. We wachten nog op een antennesplitter voor de transponder, zodat de transponder op de mastantenne kan uitzenden. Dat geeft het grootste bereik. En we zijn dan -soms- zichtbaar op www.marinetraffic.com.

Topics: Boot, Onderweg, Verenigde Staten, VS-Maryland | Comments Off on Back Creek

Comments are closed.