Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Wye Island

By Poll | October 28, 2009

felrode_bomenWye Island, eens in handen van een grootgrondbezitter, is nu grotendeels een natuurpark. Er wordt nog wel op forse schaal landbouw bedreven, we zien vooral mais en een soort boontjes. Vandaag zijn we bij miezerig weer aan de wal gegaan. In plaats van op een ondergelopen modderplek hebben we nu de dinghy aan een steiger gelegd. Aan de wal staan meteen bomen met felrode bladeren. In de telefoonpaal zit een gier. We wandelen over de Dividing Creek Trail. Dat pad blijkt langs de bosrand te lopen. We schrikken eerst een troep ganzen op. We horen wop-wop-wop, honderden ganzen die allemaal tegelijk opstijgen en vervolgens gak-gak-gak beginnen te kwaken. Opvliegende_ganzenAls we dan een hoek omlopen schrikken we een troep buzzards of kalkoengieren op. Ze maken hetzelfde geluid bij het opstijgen, maar zonder het gegak van de ganzen. Een stuk verderop zien we ze zitten in een grote kale boom. Foto’s volgen. Ondanks het matige weer is het een erg mooie wandeling geworden. Morgen gaan we weer naar Annapolis.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-Maryland | Comments Off on Wye Island

Comments are closed.