Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Reedy Island

By admin | September 28, 2009

Ship_John_Shoal_LighthouseWe liggen voor anker achter Reedy Island in de top van de Delaware Bay. We wilden eigenlijk maandag varen, zodat we nog even tijd hadden om Cape May te bekijken, maar de weersverwachting voor maandag was naatje. Voor vandaag ging het wel, op stap dus. De haven uit en dan meteen rechtsaf tussen de ondieptes door, vlak langs de kaap onder de kust en dan schuin oversteken naar de vaargeul voor de grote scheepvaart. Dat eerste stuk was niet bebakend. We moesten het doen met GPS, kaartplotter en dieptemeter. Gelukkig stond er niet veel deining en al schipperend konden we de ondieptes vermijden. Eenmaal in de Delaware Bay is de wind vrijwel west, voor ons aan de wind. Er is weinig golfslag en weinig stroming, het vaart lekker rustig. Op het laatste stuk neemt de stroom flink toe, wat we goed merken als we de vaargeul oversteken. We moeten een smalle doorgang tussen twee kleine bakens zien te vinden. Er ligt hier namelijk een dijk onder water. Achter de dijk gaan we voor anker, We liggen nu voor de kust van Delaware, vlak bij de ingang van het Cheasapeake-Delaware kanaal. Dat gaan we morgen doen. Mike en Jeannette liggen al aan de andere kant en hebben ons hun ankerplek coordinaten gegeven. De Delaware en de Chesapeake snijden allebei een flink stuk het land in, de Delaware 50 mijl en de Chesapeake 170 mijl. We hebben dus meer landweer dan oceaanweer hier. Voor de komende dagen is dat wel gunstig.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-New Jersey Delaware | Comments Off on Reedy Island

Comments are closed.