Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Oyster Bay

By Poll | September 21, 2009

Oyster_BayDe Long Island Sound is het water dat aan de zuidkant begrensd wordt door Long Island (dat ligt in de staat New York) en aan de noordkant door de staat Connecticut. De Sound is 20 mijl op zijn breedst en ruim 100 mijl lang. We varen van Duck Island naar Oyster Bay over een bijna spiegelgladde baai. Als we om kwart over zes weg varen is de zon nog net niet op en zien we achter ons dikke mistwolken hangen. We hebben voor ons uit prima zicht, we kunnen de overkant makkelijk zien. Langzaam komt de zon op achter de mistwolk en het ziet er naar uit dat het een warme dag gaat worden. Boven Connecticut hangt een mosterdkleurige smogwolk, boven Long Island is de lucht schoon. Er liggen net te veel kreeftenpotten om onbekommerd te kunnen varen. Helaas ook geen wind en dat betekent weer uren motoren, erg vermoeiend. Het grootste deel hebben we een beetje stroom mee, om drie uur ‘s middags kunnen we het anker laten vallen in Oyster Bay. Morgen varen we New York in. Klein handicap is de General Assembly van de Verenigde Naties. Het VN-gebouw staat aan East River -waar we doorheen moeten- en de veiligheidsmaatregelen maken dat een deel van de rivier en soms de hele rivier afgesloten wordt. Een beetje uitkienen dus. English summary: A gentle day on Long Island Sound motoring to Oyster Bay, where we are at anchor now. Tomorrow New York, where our passage has to be timed to the security zones surrounding the UN building.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-New York | Comments Off on Oyster Bay

Comments are closed.