Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Bohemia River

By Poll | September 29, 2009

CenD_CanalEen kanaal is niet altijd even spannend, maar het C&D (Chesapeake en Delaware) kanaal is toch wel aardig. We zien grote aantallen gieren -Turkey Vultures- rondzweven boven de bomen langs de rand van het kanaal. En er zitten Amerikaanse Adelaars. De spoorbrug halverwege het kanaal gaat dicht, horen we over de radio. Gelukkig duurt het nog even voor we er zijn en de brug blijkt weer open als de brug in zicht komt. Direct achter de brug ligt een marina, waar we diesel en benzine tanken. Helaas draait de pompbediende de dop van de benzinetank niet goed dicht en gutst de benzine over de tank als we hem in de bakskist willen plaatsen. Gevaarlijke benzinedampen en de hele boot stinkt naar benzine. Alles maar even open en dan gaan we weer verder. Aan het eind van het kanaal begint de beloofde 20 knopen wind met uitschieters tot 30 knopen. Turkey_VultureWe varen de Elk River op, het water wordt wijder en de wind en golven hebben we nu precies op de kop. Maar 4 mijl verderop gaan we de Bohemia River op en liggen we al gauw beschut achter een landtong. Het anker lijkt eerst te houden, maar na een half uurtje krabt het toch. Bij een tweede ankerpoging blijft het anker krabben. We zetten daarom twee ankers in tandem, het eerste met tien meter ketting voor het tweede anker. En dat blijkt te houden. Ook als er aan het einde van de middag een geweldige bui overkomt met daarin vlagen van 38 knopen. De Chesapeake is berucht om zijn thunderstorms, en de eerste dag hebben we er al een te pakken.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-New Jersey Delaware | Comments Off on Bohemia River

Comments are closed.