Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Newport

By Poll | September 16, 2009

Newport_approachVanwege de weersverwachting met harde wind in de middag -een voorspelling die uitgekomen is- zijn we al om zes uur vanochtend uit Cuttyhunk vertrokken. Helaas konden we daardoor niet aan de wal om het eiland te verkennen. Zo vanaf het water ziet het er een beetje als een waddeneiland uit. De haven is een binnenmeertje met bescherming door lage duinen. We liggen aan een mooring, want ruimte voor ankeraars is er nauwelijks. Uiteindelijk liggen we gratis omdat de havenmeester niet langs komt om geld te innen. Bij het krieken van de dag varen we uit. De wind zit in de goede hoek, we varen eerst alleen op de fok en dan met het grootzeil erbij met ruim 6 knopen naar Newport. Als we de baai invaren komt er een stroom Swan 42’s voorbij die de New York Yacht Club International Race gaan zeilen. Lekker weer voor een race, de wind neemt nog steeds toe. Wij gaan voor anker voor de Ida Lewis Rock. Het is erg druk met ankeraars hier, het is echt zoeken naar een plaatsje met genoeg swing-room. Na een tweede poging liggen we goed en hopelijk rotsvast. Met deze harde wind gaan we nog niet meteen van boord, eerst maar eens zien hoe het anker het houdt. English summary: Cuttyhunk looks like a charming island. We could not go ashore because we started at first daylight to avoid the heavier weather in the afternoon. In the approaches we came across a field of Swan 42’s that were preparing for the New York Yacht Club International Race. We anchored north of the Ida Lewis Rock in a busy anchorage area. Hopefully the anchor holds.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-New England | Comments Off on Newport

Comments are closed.