Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Newport Boat Show

By Poll | September 18, 2009

Pel_bridgeNewport ligt op Rhode Island in de staat met dezelfde naam. Er liggen een allemachtige hoeveelheid boten hier en niet alleen voor de bootshow. Gisteren bracht de Eurodam van de Holland America Line ook nog een bezoek. Grappig om reddingboten met de Hollandse vlag te zien, die passagiers naar de wal brengen. We vroegen bij het dichstbijzijnde benzinestation -een Shell station- naar de mogelijkheden om gasflessen te vullen. Zij deden alleen omruilen, iets waar wij niks aan hebben omdat je dan zo’n roestige stalen fles krijgt. We zijn net zo blij met onze polyester fles. En volgens het meisje van de Shell kon je nergens in Rhode Island je fles laten vullen. Vervolgens maar eens bij de kaartenwinkel gevraagd, die wist het niet, en bij de VVV. Die verwezen ons naar de U-Haul, een verhuiswagen verhuurder. En inderdaad, toen we daar aankwamen bleken ze propaanflessen te vullen. Het gas was goedkoop, $8, maar de taxirit kostte nog eens $22. Newport zelf heeft geen echt centrum, en je kunt ook niet lekker langs de haven slenteren. Je kunt wel op een aantal plaatsen bij het water komen. De werven zijn aardig met veel eetgelegenheden. De stad heeft een mengsel van houten en bakstenen gebouwen. Winkels zitten hier en daar verspreid. We zijn er een paar keer door heen gelopen en met de bus door getoerd. De buschauffeurs zijn niet zo attent, ze trekken gewoon op terwijl een man met een kruk probeert te gaan zitten. We doen wat inkopen bij West Marine, en vergeten dan de tas met spullen bij de Subway. Als we ze bellen hebben ze niks gevonden, maar de volgende dag gaan we nog even langs en dan hebben ze de tas toch gevonden! Scheelt weer een hoop geld.Boat_show De boot show is niet onaardig. Op de wal is het kleiner dan de Hiswa, in het water ligt daarentegen een flinke verzameling boten. We bekijken het allemaal eens, kopen wat kleine spullen en gaan dan weer terug naar de boot. Vanochtend begon het anker weer eens te krabben, mogelijk veroorzaakt door een motorboot voor ons die flink aan het krabben was en bijna tegen ons op stuiterde. Toen die weg was begonnen wij te krabben. Na twee nieuwe pogingen en het uitbrengen van een tweede anker liggen we weer als een huis. English summary: Newport is very busy with yachts of all sizes. The town, although pretty, is not very impressive. We got propane from the U-Haul. And we went to the boat show. A lot of yachts in the water, but not so many stands on the shore. We bought some stuff and had a look at new LED-lights for the masthead. Anchor dragged again, possibly because a motorboat dragged over our anchor.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-New England | Comments Off on Newport Boat Show

Comments are closed.