Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

New York

By Poll | September 22, 2009

New_York_vanaf_East_RiverOp eigen kiel door New York! Het is een heel aparte ervaring, nog versterkt door de extra veiligheidsmaatregelen, waardoor overal bootjes van de kustwacht en de politie rondvoeren. East River, de verbinding van de Long Island Sound met de Hudson, is berucht vanwege de felle stroming. Bij Hells Gate is die het sterkst en het is dus zaak de aankomst daar rond de kentering te plannen. We kwamen tegelijk met een aantal boten bij Hells Gate aan, zodat we samen naar de beweegbare brug over het oostkanaal konden varen. We moesten het oostkanaal nemen omdat het eenvoudigere westkanaal afgesloten was vanwege de veiligheidsmaatregelen rond het gebouw van de VN. En omdat de brug net open was geweest mochten we een kwartier wachten op een stromende rivier met 2,5 knopen stroom. Daar moet je dan voortdurend tegen in varen, anders lazer je tegen de brug op. Toen de hefbrug eindelijk open ging bleef hij halverwege steken. ‘Electrical problems’, zei de brugwachter. VrijheidsbeeldGelukkig was hij hoog genoeg voor ons om er onderdoor te kunnen. Verderop werd een van de boten in ons konvooi aangehouden voor een inspectie door de kustwacht. Wij konden ongestoord doorvaren. En dan vaar je door New York, langs de wolkenkrabbers, het Empire State Building, het VN-gebouw, de pieren. Overal om je heen veerboten en watertaxis. En als we de Hudson opvaren het vrijheidsbeeld recht voor ons. We varen tegen de stroom in de Hudson op naar het 79th Street Boat Basin. We kunnen de eerste de beste mooring oppikken, lekker dicht bij het dinghy dock en vlakbij de Dutch Link, die hier voor anker ligt. Zij zijn al twee dagen hier. We gaan even door New York wandelen, over Broadway. Maar we zijn zo moe dat we snel de drukte ontvluchten en na een maaltje in het cafe aan de haven naar de boot teruggaan. English summary: we are in New York! Sailing through New York is an experience, all the more with the extra safety and security measures surrounding the UN building. We had to wait for the Roosevelt Island Bridge and when it finally opend it got stuck halfway due to electrical problems. Luckily it was high enough for us and we sailed around Manhattan to the 79th Street Boat Basin. We could pick up the first mooring, just north of the dinghy dock and east of the Dutch Link.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-New York | Comments Off on New York

Comments are closed.