Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Duck Island

By Poll | September 20, 2009

Cruiseschip_in_invaart_NewportEr komen toch wel veel cruiseschepen naar Newport. Vanochtend toen we uitvoeren moesten we voor twee cruiseschepen uitwijken, die allebei de haven in wilden. Verderop is het behoorlijk druk met sportvissers. Ze liggen in kuddes bij elkaar rond ondieptes en stromingspunten. We hebben stroom mee tot net na de Race, waar de Long Island Sound in de Block Island Sound uitstroomt. En dan draait de stroom om en moeten we nog drie uur tegen een forse stroom in varen. Het is vrijwel windstil en het motorzeilen hebben we na de eerste paar uur dan ook opgegeven. Vanwege alle motorbootjes en veerboten staan er nog behoorlijk wat golven. We horen op de radio dat er een motorbootje gecrasht is. Ze geven de coordinaten door, maar dat gaat hier altijd volkomen onverstaanbaar. Zelfs de Amerikanen zeggen er wat van over de radio. Het blijkt op twee mijl afstand van ons gebeurd te zijn. The_RaceWe zien de Coast Guard en de veerboot er naar toe varen. De verwondingen blijken gelukkig mee te vallen. We varen verder, lekker in het zonnetje met een temperatuur rond de twintig graden. Bij Duck Island vinden we snel een ankerplekje. De motor uit en even rust. Morgen gaan we naar Oyster Bay en van daaruit naar New York. English summary: many Cruise ships come into Newport. We had to dodge two of them this morning when we left for the Long Island Sound. Made it in time through the Race but had countercurrent on the last bit to Duck Island. Pretty anchorage with enough space behind the breakwaters.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-New England | Comments Off on Duck Island

Comments are closed.