Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Cape May

By Poll | September 26, 2009

Grote_jongensGelukkig waait het nog niet zo hard als we de Hudson afvaren. In het donker. Het is moeilijk om de navigatielichten van andere boten te onderscheiden tegen de achtergrond van alle lichten op de wal. Het eerste deel valt mee, we zien alleen een sleepboot, die ons tegemoet komt. Maar in het stuk tussen Ellis Island en de Verrezano brug wordt het bal. Twee Staten Island ferries, verschillende High Speed ferries vanaf Sandy Hook en omgeving, een aantal sleepboten en dan de grote jongens: vrachtschepen en tankers, deels voor anker en deels op weg de haven in. Gelukkig gaat het allemaal goed en als we voorbij de Verrezano brug zijn wordt het langzaam licht. Het weer is als voorspeld, noordoostenwind, 15 tot 20 knopen met vlagen tot 30 knopen. Northern_FlickerDe motor kan uit en op dubbel gereefd grootzeil varen we min of meer voor de wind langs de kust van New Jersey. De enige mogelijke haven voor ons langs dit stuk van 90 mijl is Atlantic City, de plaats met de gokpaleizen aan de oostkust. Dat lokt ons niet erg, dus het plan is om door te varen naar de Delaware Bay, Cape May of de vluchthaven aan de overkant. Onderweg krijgen we nog bezoek van een specht: de Northern Flicker. Uiteindelijk kiezen we om twaalf uur ‘s nachts om Cape May aan te lopen. De vluchthaven is nog 2 uur varen en eerlijk gezegd hebben we genoeg van het gehobbel en het rollen. De aanloop is nog even spannend als we de brekers voor de haveningang passeren en de boot flinke zwiepers maakt. Maar dan wordt het water rustig, ook al waait het nog flink. We vinden in het donker een ankerplekje en kunnen dan rustig gaan slapen. We besluiten nog een paar dagen te blijven, tot het weer wat rustiger wordt. We hebben nog twee weken de tijd voor de Annapolis Boat Show.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-New Jersey Delaware | Comments Off on Cape May

Comments are closed.