Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Mount Desert Island

By Poll | August 15, 2009

Bar Harbor ligt op een eiland, Mount Desert Island. Zo genoemd door de franse ontdekkingsreiziger Champlain vanwege de kale bergtoppen van het eiland. In 1947 hebben ze hier een grote brand gehad, die het merendeel van de huizen in Bar Harbor in de as gelegd heeft, samen met 10000 hectare bos. Daarna is er een nieuw en mooier bos gegroeid. Een groot deel van het eiland is nationaal park, het Acadia National Park. Er lopen gravelwegen en wandelpaden doorheen die deels al uit 1900 stammen. De paden blijken goed bewegwijzerd te zijn en redelijk onderhouden. We laten ons door de bus eerst afzetten in Northeast Harbor om dat plaatsje te bekijken. Dan met de bus naar het trailbegin. De wandeling brengt ons naar zo’n driehonderd meter hoogte met fantastische uitzichten over dit eiland en de eilanden en baaien eromheen. Als we afdalen aan de andere kant van de berg komen we langs mooie bergmeertjes waar eigenlijk niet maar feitelijk wel in gezwommen mag. Het wordt allengs drukker op de trails als we het trailhead aan de andere kant naderen. Hier is een hele grote bedoening met tafeltjes binnen en buiten onder de parasollen. Tafels moeten gereseveerd en er is een wachtlijst. We lopen naar het soevenierwinkeltje en kopen daar wat te drinken, onze voorraad is onderweg namelijk flink geslonken, het is 27 graden hier. Terug met de bus komen we langs een kerk waar een boekenverkoop is. We nemen een kijkje en komen met 11 boeken thuis. Voor 50 cent kon je ze niet laten liggen. In de haven liggen we naar al het gedoe om ons heen te kijken. De Margaret Todd vaart verschillende keren uit, een aantal whalewatch boten en natuurlijk honderden vissers. Morgen verwachten ze hier twee cruiseschepen. Tijd om verder te gaan. English summary: we had a nice walk in the woods with beautiful views over the island and the surrounding bays and islands. The trail system is quit extensive and well maintained and the start is just a free busride away. And there was a church sale with second hand books, of which we acquired 11. Tomorrow they expect two cruiseships, time to move on.

Topics: Onderweg, Verenigde Staten, VS-New England, Zonder onderwerp | Comments Off on Mount Desert Island

Comments are closed.