Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Back in Bermuda

By Poll | May 29, 2009

“Nothing goes to windward like a 747”. Dat hebben we ter harte genomen en we hebben dan ook het vliegtuig genomen voor een bliksembezoek aan Nederland. Hoe was het om na een jaar weer terug te zijn in Nederland? Er is weinig veranderd, maar het contrast met de Caribische eilanden en met Bermuda is groot. Het was ons al opgevallen hoe aardig en beleefd de mensen hier zijn, en dan is de ongeinteresseerdheid en onbeleefdheid van de mensen die je tegenkomt in winkels, achter kassa’s en bij balies extra opvallend. En in Nederland krijg je nog steeds de vinger als je een ander een ietsje hindert terwijl hij een verkeersovertreding begaat (je met 150 km/uur inhalen op een 100 km/uur weg). Nederland was ook opvallend groen, maar een beetje monotoon groen. Kennelijk was alles al uitgebloeid, niet de prachtige paars, rood en geel wat je hier overal tussen het groen ziet. Wat Nederland zo prettig maakt is dat alles er te koop is. Op de eilanden kun je wel veel krijgen, maar lang niet alles wat je nodig hebt. En de sortering is in Nederland veel uitgebreider. We zijn met lege tassen aangekomen en met volle weer vertrokken. Veel boeken en kaarten en reserveonderdelen. En Nederland is goedkoop! Vergeleken met de prijzen hier, zelfs met de lage dollarkoers leek alles spotgoedkoop. We zijn blij dat we weer terug zijn in ons drijvende huisje op Bermuda. De Nostos is er nog en daar hebben we vandaag koffie mee gedronken en weer helemaal bijgepraat. En zojuist hebben we via de korte golf contact gehad met de Ta-B, die al een flink eind op weg is naar de Azoren. Hopelijk zijn we niet te veel trouwe lezers kwijtgeraakt, nadat we even uit de lucht zijn geweest. English summary: we made a short trip to Holland by 747. Although it was good to be there, we are very happy to be back home on our boat in Bermuda.

Topics: Bermuda, Onderweg | 1 Comment »

One Response to “Back in Bermuda”

 1. Dick Says:
  May 30th, 2009 at 3:59

  Hoi luitjes,

  Heb jullie even gemist in Nederland. Zijn nu zelf voorbereidingen voor onze Australiƫ trip aan het maken. Website: http://www.datal.nl/wilmidick
  Kan nog wel wat tips gebruiken.

  groetjes en veel plezier,
  Dick