Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

St Martin

By Poll | April 6, 2009

Dit eiland is verdeeld in een Frans en een Nederlands deel. Vandaag zijn we met de dinghy naar Frankrijk geweest. Een half uurtje varen door de lagoon en dan ben je in Frankrijk. Niks eerst door Belgie. De croissantjes waren aan de Franse kant echt beter en de supermarkt heeft lekkere kazen. Een ding hadden ze niet en dat was campinggas. We hadden bij Island Water World aan de Nederlandse kant gevraagd of ze campinggas konden vullen en ze zeiden ja, maar vanochtend bleek dat toch niet het geval. Er is maar een plaats waar ze het soms hebben en dat is bij de bricollage ‘Home & Tools’ in Marigot aan de Franse kant. Helaas was het gas op en hebben ze pas volgende week donderdag nieuwe flessen. Maar voorlopig hebben we nog genoeg en kunnen we nog koken. Gisteren zijn we naar het strandje geweest aan het begin van de startbaan van het grote vliegveld. Daar starten en landen de jumbojets op 10 meter van het strand. Mensen hangen aan de hekken om in de jetblast te hangen en op het strand wordt je gezandstraald. Een niet oplettende vrouw werd zo het water in geblazen, haar man er achteraan. Het is goed gekomen, maar wel een nat pak. Joost zat al aan de bar naast het strand en we hebben nog een tijd gezellig zitten bijpraten. Terug zijn we langs het strand gewandeld, dwars door de lege Beach Club om op het strand te komen. En dan kom je precies bij de McDonalds weer op de weg uit. English summary: visited the french side, where they have excellent croissants and good cheeses. No campinggas at the moment. Yesterday we went to the beach at the beginning of the runway where the jumbo jets land just overhead. People get sandblasted on teh beach. Met Joost from the Outer Limits there and had a nice time. Walked back along the beach.

Topics: Caribische eilanden, Onderweg | Comments Off on St Martin

Comments are closed.