Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

St George Town revisited

By Poll | January 29, 2009

We liggen weer in St George Town, de hoofdstad van Grenada. Deze keer liggen we voor anker in de lagune. Het was drie uur varen van St Davids Harbour naar hier. Met de nieuwe antifouling gaan we minstens een knoop harder! Het was dan ook een heerlijke tocht, ondanks de regenbuien die regelmatig overtrokken. Vanochtend moesten we eerst het achteranker klaren, een hele klus nog omdat de lijn erg modderig was geworden en we hem schoon op wilden bergen. En aan het anker zat wel tien kilo klei. Daarna het vooranker, makkelijker met de ankerlier. De ketting en het anker waren redelijk schoon. In het uurtje dat we zonder achteranker lagen merkten we meteen hoeveel meer je rolt zonder het achteranker, het was dus toch wel een goed idee. Buiten de baai stond een redelijke deining waar we wind mee niet veel last van hadden. En met 20 knopen wind en 7 tot 8 knopen snelheid schoten we ook wel lekker op. Eenmaal in de lagune is de wind weg en moeten we een ankerplekje vinden tussen al die andere boten. We vinden een plekje, gooien het anker uit en liggen meteen heel goed. Even later zien we Rene met de Gypsy Blues binnenkomen, een Hollandse Canadees, die we ook al in Prickly Bay gesproken hadden en die we weer tegenkwamen op de BBQ in Clarkes Court Bay. We hebben eerst geluncht en vervolgens inkopen gedaan. Als laatste klussen hebben we de genua verwisseld voor de high aspect fok -beter voor de aan de windse rakken die ons nu te wachten staan- en het grootzeil gehesen om de nieuwe reeflijnen te controleren. We zijn klaar om morgen naar het noorden te vertrekken, nadat we uitgeklaard hebben bij de douane. English summary: bottom job resulted in 1 knot speed gain. Anchored in the Lagoon in St George Town. Changed the genoa for the high aspect jib and checked the reefing of the main sail. We are ready to go north, after clearing out tomorrow.

Topics: Caribische eilanden, Onderweg | Comments Off on St George Town revisited

Comments are closed.