Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

De mast in

By Poll | January 27, 2009

Opnieuw de mast in. Het driekleurenlicht werkte niet omdat het LED-lampje geen goed contact maakte, snel gefixed dus, maar het ankerlicht wilde niet werken. Eerst maar eens met contactspray ingespoten en eventueel later nog eens kijken. De SeaMe nu ook met een borgschroefje vastgezet. En dat tussen de buien door. Inmiddels was het biminiframe zover klaar dat er gepast kon worden. Met onze dinghy iedereen opgehaald en weer teruggebracht. Het frame moet nog wel aangepast worden. Morgen is het waarschijnlijk klaar. Helaas kan de zeilmaker het doek niet meer deze week maken en wij willen niet nog langer hier blijven. Dat moet dus ergens anders gebeuren. Michael, die mij vorige week had toegezegd het wel te kunnen doen was wat ontdaan toen zijn baas zei dat het niet kon. Hij bood achteraf aan het zelf thuis te doen. Maar we denken dat ook dat te laat wordt, we willen vrijdag vertrekken en zaterdag op Union Island zijn. Dat betekent tegen de wind opboksen en daarom moeten we weer iets aan het schavielen van de reeflijnen doen. De Dremel ter hand genomen en nogmaals de schavielplekken aangepakt en glad gemaakt. Voor het schavielen van de vallen in de mast hebben we de rigger gevraagd. Die was aan het herstellen van zijn derde dengue-aanval. Maar hij wist wel een oplossing: het aanbrengen van RVS of plastic ‘gates’ in de sleuven waardoor de vallen uit de mast komen. Daarvoor moeten die sleuven wel uitgevijld worden. Nieuwe klus dus. De muffins zijn een beetje mislukt, niet goed gerezen en ze smaken een beetje als suikerballen, vindt Kyra. Ik vind ze wel lekker. English summary: the tricolor LED had a loose connection, the anchor LED won’t work, don’t know what is wrong with it. Bimini frame almost ready, canvas can’t be done before next week so we are moving on when the frame is ready. The rigger had dengue and a solution for our chafing problem: install gates in the mast exits. Bought some but still have to install them. Muffin baking poor: solid lumps of sugar.

Topics: Caribische eilanden, Onderweg | Comments Off on De mast in

Comments are closed.