Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Dag 26 aankomst

By Poll | December 18, 2008

Vandaag gaan we finishen. Dat denken we tenminste. Voorlopig hebben we nog enkele tientallen mijlen te gaan. Gisteren hebben we een groot deel van de dag op de grote gennaker gevaren en flink wat mijlen gemaakt. Nadat de boot voor de tweede keer uit het roer liep in een windvlaag hebben we ‘s avonds de G2 vervangen door de kleinere G1. Daarmee gaat het langzamer maar stabieler. Het begin van de nacht is donker. De afnemende maan komt pas om 1 uur op. Er hangt een wolkenband ten oosten en zuiden van ons. In die wolkenband in het zuiden zit een helder verlichte plek. Dat is waarschijnlijk de weerschijn van Barbados, dat nu 65 mijl ten zuiden van ons ligt. Wat later zien we ook zo’n schijnsel aan de westelijke horizon, op de plaats waar we Martinique vermoeden. En drie uur later verandert het schijnsel in echte lampen. Land in zicht! Met de verrekijker kunnen we ook al wat lichten op St Lucia zien. Nog 35 mijl te gaan naar de noordpunt van St Lucia en dan nog 5 mijl tot de finish in Rodney Bay. Inmiddels is het licht geworden, liggen we nog 18 mijl voor de finishlijn en waait het hard! Martinique is rechts van ons te zien als een serie bergen en St Lucia links. We varen door het St Lucia kanaal tussen die beide eilanden. We hoorden zojuist boot 160 finishen en er is ons zojuist nog een jacht gepasseerd. We zijn helemaal hyper. Bijna aan de overkant. 26 dagen op zee en dan weer land!

Topics: Atlantische oversteek, Caribische eilanden, Onderweg | 4 Comments »

4 Responses to “Dag 26 aankomst”

 1. math Says:
  December 18th, 2008 at 18:55

  Gefeliciteerd met jullie sucessvolle overtocht. Veel plezier in de Caribien.

  Math

 2. admin Says:
  December 20th, 2008 at 1:41

  Dank! We zijn verschrikkelijk blij dat we er zijn. Het was een mooie oversteek, maar erg vermoeiend met zijn tweeen. Eerst even bijkomen en dan genieten van de Carieb.

 3. Marlies1 Says:
  December 21st, 2008 at 0:19

  Lieve Poll en Kyra,
  Van Harte gefeliciteerd!! Ik vind het een hele prestatie!
  Wat een mooie foto’s hebben jullie gemaakt.
  Liefs en tot gauw horens,
  Marlies

 4. flangen Says:
  December 21st, 2008 at 19:58

  Fantastisch en een geweldig applaus voor jullie beiden voor dit avontuur. We hebben niet alles kunnen volgen, af en toe eens op de website gekeken met al die prachtige foto’s, waarvan wij er ook een aantal herkenden.
  Geniet van jullie overwinning en laat die Caribische sfeer lekker op jullie inwerken.
  Veel plezier.
  frans en joke