Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Dag 24 weer wat stuk

By Poll | December 16, 2008

Een oceaanoversteek is een slijtageslag voor mens en machine. Nu is het het boegsprietbeslag wat stuk gegaan is. We hebben een wegneembare boegspriet waar de gennakers aan vastgemaakt worden. Die boegspriet rust op het voordek en loopt dan door een RVS lus. En die lus is gebroken, metaalmoeheid. We hebben de boegspriet nu met touw vastgebonden aan het boegbeslag. Dat houdt ook niet eeuwig, maar het hoeft ook nog maar een paar dagen goed te gaan. Zonder de gennakers, onze lichtweer zeilen, gaat het erg lang duren. Op dit moment draait de motor even, kunnen we bijkomen en kan er wat energie in de batterijen. Veel wind is er niet. We voeren vlak voor dat het beslag brak 3.5 tot 4 knopen op de kleine gennaker. Joost heeft zijn spinnakerval gerepareerd en is vannacht 30 mijl op ons uitgelopen, waarschijnlijk op de Parasailor, een flinke spinnaker met een soort vleugel er in. Zo’n ding moeten we toch ook eens overwegen. Alleen erg duur. Voorlopig schommelen we langzaam naar de overkant. Nog 260 mijl te gaan.

Topics: Atlantische oversteek, Onderweg | Comments Off on Dag 24 weer wat stuk

Comments are closed.