Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Dag 22 Gelukkig, een bui

By Poll | December 14, 2008

Ja, daar komt er weer een, een hele grote. Er op af. We vermijden de buien niet meer, we zoeken ze op. Het schip wordt mooi schoon, we kunnen lekker douchen en er zit wind in. Eindelijk wind. De halve nacht hebben we met dubbele voorzeilen gezeild en maar amper 3.5 knopen gehaald. Uiteindelijk is de motor aan gegaan en hebben we 5 uuur gemotord. Maar in de buien kunnen we weer zeilen. We hebben net een paar flinke gehad en zijn weer wat opgeschoten. Helaas ziet het er achter ons vrij schoon uit. Het weer komt hier namelijk van achteren. De passaatwinden horen om deze tijd van het jaar onafgebroken te waaien, maar dat hebben we nog niet mee gemaakt. En de voorspellingen voor de komende dagen zijn somber: nog minder wind. En dat terwijl we nog maar 400 mijl te gaan hebben. Normaal drie tot vier dagen varen, maar nu worden het er wel acht. Psychologisch zwaar, zo vlak voor de eindstreep te moeten dobberen. En de dieselvoorraad is te weinig om dat hele stuk op de motor te kunnen doen. We hebben ook nog wat diesel nodig om de batterijen te kunnen laden, zeker als het langer gaat duren. We moeten een gemiddelde van 3.8 knopen halen om nog voor de tijdslimiet binnen te zijn. En dat gaat nog een zware dobber worden zonder wind. Laten we hopen dat deze weersvoorspelling even onnauwkeurig is als alle voorgaande.

Topics: Atlantische oversteek, Onderweg | 1 Comment »

One Response to “Dag 22 Gelukkig, een bui”

  1. durk zandstra Says:
    December 15th, 2008 at 11:31

    hallo jongelui het gaat dus wel goed met trip. Een beetje laat ingelogd maar in ziekenhuis blijft het ook wel druk. Ik zit over 2 weken in N Zeeland voor WK FD. Maar daar komen jullie voorlopig nog niet. Alvast prettige kerst en de beste wensen met behouden vaart.
    groet Durk