Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Dag 21 Ontmoeting op zee

By Poll | December 13, 2008

Gisteren werden we verrast door een oproep op de VHF (de marifoon) van Joost van de Outer limits. Joost heeft geen SSB, alleen VHF en dat heeft maar een bereik van 20 mijl. Puur toeval dus, hoewel Joost wel in de positierapporten had gezien dat we dichtbij lagen. Gezellig om elkaar na drie weken weer eens even te spreken en ervaringen uit te wisselen. Joost lag tegenover ons in Las Palmas aan de steiger. We hebben ze direct na de start uit het oog verloren en omdat zij veel zuidelijker zijn gegaan hadden we ook geen contact. En nu dus ineens weer wel. Op dit moment hebben we ze zelfs in zicht, 4 nautical miles voor ons uit. Vannacht hebben we achter ons ook nog een toplicht gezien, er zijn dus meer boten in de buurt. De wind is weer eens gaan liggen, vannacht hebben we de kleine gennaker maar opgezet. Nadat we overigens eerst een meter van de val hebben afgehaald. De vallen schavielen namelijk enorm op de plek waar ze de mast uit komen. Straks gaan we hetzelfde doen met de fokkeval, alleen moet daarvoor de rolfok worden gestreken, even een karweitje. Dan kan meteen de motor aan om de batterijen bij te laden, want door de lage snelheid laad de Duogen niet zo veel. Als de wind weg blijft wordt het alsnog kerstmis voor we er zijn…

Topics: Atlantische oversteek, Onderweg | Comments Off on Dag 21 Ontmoeting op zee

Comments are closed.