Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Dag 19 en 45 knopen wind

By Poll | December 11, 2008

Het is of het weer wat in te halen heeft. Vannacht hadden we continue 25-35 knopen wind met 45 knopen in de vlagen onder een squall. En er waren een heleboel squalls. Overal om ons heen, zodat het ook nauwelijks mogelijk was ze te ontwijken. We varen met dubbel gereefde genua en soms vierdubbel gereefde genua en maken dan 5 tot 7 knopen voortgang. De golven zijn inmiddels 3 tot 4 meter hoog. We surfen er af en toe van af, de hoogste snelheid die we gezien hebben is 10 knopen. Een heleboel pret dus, maar het mag ook wel wat minder. De Sea-Me is weer eens losgekomen (dat was voor La Gomera ook al eens gebeurd) en hangt nu alleen nog aan het draadje tegen de mast te beuken. Met deze deining heb ik geen vrijwilligers om de mast in te gaan, afwachten dus. Komt vanzelf naar beneden, vrees ik. En een van de laatjes van de kombuis kwam er spontaan uitzetten. Het frontje had zo genoeg van het rollen dat de schroefjes er uit kwamen. Met wat tweecomponentenlijm is alles weer gerepareerd. We varen vrolijk verder, het is weer licht en de klok is weer een uur terug. Nog 800 mijl te gaan.

Topics: Atlantische oversteek, Onderweg | Comments Off on Dag 19 en 45 knopen wind

Comments are closed.