Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Dag 17 tegenwind

By Poll | December 9, 2008

De motor is gisteren niet meer uit geweest. We hadden na het passeren van het squallgebied tegenwind, westenwind kracht 1 tot 2. Te weinig om tegenin te kunnen kruisen. We hadden al rekening gehouden met een midatlantische windstilte. We hebben aardig wat diesel verstookt en hebben nu eigenlijk alleen nog maar voldoende om eventueel stroom op te wekken. De dieselvoorraad houden we daarvoor in reserve. Vannacht begon de wind te draaien en inmiddels hebben we noordoostenwind. Eerst nog erg licht, 5 tot 7 knopen. Vanochtend bij zonsopgang hebben we de grote gennaker gezet. Aanvankelijk liepen we daarmee 3 knopen, maar inmiddels zitten we op 5 knopen. Komt er toch nog iets uit van de windvoorspellingen. We hadden gisteren de indruk een groot meer over te steken. Boven ons een strakblauwe lucht en aan de horizon overal wolken. We probeerden zo snel mogelijk bij de grote squalls voor ons te komen, met de gedachte dat daar misschien wat wind stond. Tegen de avond bereikten we die enorme cumulonimbus, maar tegen de tijd dat we eronder waren was de wolk goeddeels opgelost. De bijna volle maan zorgde voor een prachtige maanverlichte nacht, eigenlijk jammer dat we nog steeds moesten motoren. Overigens hebben we nog steeds geen walvissen gezien, wel enkele blaaswolken op ongeveer een halve mijl afstand.

Topics: Atlantische oversteek, Onderweg | Comments Off on Dag 17 tegenwind

Comments are closed.