Recent

Archieven

Onderwerpen


« | Main | »

Reddingsoefeningen

By Poll | November 20, 2008

Tja, dat hoort er ook bij. Vanochtend hebben we eerst een demonstratie van een helicopterredding gehad. Daarbij wordt eerst een redder op je schip overgebracht en daarna de slachtoffers van boord gehaald. In dit geval was de reddingshelicopter een grote Sikorsky en het schip de plaatselijke reddingsboot. Zonder golven en met weinig wind zag het er allemaal heel rustig uit. Daarna hebben we fakkels afgestoken. Goed om een keer gedaan te hebben. Die dingen worden gloeiend heet. En als toetje een demonstratie met een reddingsvlot waar de deelnemers zelf in mochten proberen te klimmen. Ook dat lukte wonderwel goed. Inmiddels hebben we van Raymarine een reserve motor van de autopilot gekregen (nou ja, gekocht). Ook weer een zorg minder. Nog wat inkoopjes gedaan, het postkantoor gezocht (en gevonden, maar gesloten). Het lukt op dit moment niet om email via de radio te verzenden, geen idee wat er mis gaat. Hopelijk komt het goed als we eenmaal op zee zitten.

Topics: Boot, Canarische eilanden, Communicatie, Onderweg | Comments Off on Reddingsoefeningen

Comments are closed.